“Hoe meer informatie, hoe beter”; interview met een patiënt

11/09/2015

De heer Berg (69 jaar oud) heeft incontinentieklachten als gevolg van operaties aan de prostaat. Hij ging hiervoor meerdere malen naar de bekkenfysiotherapeut. De laatste keer is hij behandeld met de MAPLe en hij wil graag zijn ervaringen delen.

“Vorig jaar ben ik door de uroloog in het MMC in Eindhoven doorverwezen naar de bekkenfysiotherapeut. Ik heb toen vijf maanden biofeedback gekregen met een oude probe.” Na vijf maanden ging het wel wat beter, maar de klachten bleven.

“Ongeveer negen maanden later hoorde ik van de uroloog dat het niet meer zou verbeteren en toen heb ik weer contact opgenomen met mijn bekkenfysiotherapeut. Ze vertelde mij toen dat er een nieuwe probe was, de MAPLe, en ik wilde dat graag proberen.”

Inmiddels heeft dhr. Berg drie behandelingen met de MAPLe gehad en is positief. “Ik geef mijn kwaliteit van leven nu een 8 en een paar maanden terug zou ik die een 6 gegeven hebben.”

Als hij moet kiezen tussen de oude probe en de MAPLe dan kiest hij voor de MAPLe. “Met de MAPLe zie je veel meer. Hoe meer informatie, hoe beter het is.”

“Behandeling met de oude probe heeft me ook geholpen. De lijngrafiek was duidelijk. Maar de MAPLe geeft door de cirkel nog meer informatie. Ik kan goed zien of ik de spieren juist aanspan of ontspan door de veranderende grijstonen in de cirkel. Het is eenvoudig te begrijpen en ook de voortgang is goed te zien met de MAPLe, dat is erg prettig.”

Als hij een cijfer moest geven voor de behandeling met de oude probe dan zou het een 7 zijn. “Behandeling met de MAPLe geef ik een 8,5.” Dhr. Berg zou dan ook elke patiënt de MAPLe aanraden.

 

Contactformulier Stuur een e-mail

Algemene leveringsvoorwaarden Novuqare Pelvic Health B.V.

Privacy policy


Inloggen