Novuqare wint met de MAPLe® de innovatieprijs op Medica 2016

23/11/2016

De MAPLe® wint de prijs voor het meest innovatieve medische instrument tijdens de MEDICA in Düsseldorf

De MEDICA in Düsseldorf – dit jaar van 14 tot 18 november – is een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Onder de naam ‘Neues aus dem Nachbarland: Medical Device Pitches’ organiseerde het Netherlands Business Support Office (NBSO) op 16 november jl., in aanwezigheid van o.a. de consul-generaal in Düsseldorf Ton Lansink, een lunchsessie om Nederlandse en Duitse medtech-bedrijven samen te brengen. Onderdeel van deze bijeenkomst waren pitches van drie Nederlandse en drie Duitse medtech-bedrijven, waaronder ook de Nederlandse combinatie Novuqare/TOPIC Embedded Systems. Deze pitches werden door een deskundige Nederlands-Duitse jury beoordeeld.

Novuqare en Topic hielden samen de pitch over de MAPLe®, het meest innovatieve EMG-systeem voor de diagnose en behandeling van bekkenbodemdisfuncties. Bekijk gauw het filmpje!

De pitch van Fiebke Op de Macks, Novuqare:
Een doelgerichte en effectieve behandeling van bekkenbodemdisfuncties begint met een nauwkeurige diagnose. Met de technologie van de MAPLe wordt in één oogopslag de EMG-activiteit van de individuele bekkenbodemspieren van de patiënt in beeld gebracht. Hierdoor kan de behandelaar gericht behandelen en is de patiënt zich eerder en beter bewust bij welke spieren het probleem zit.

De pitch van Eric van der Laak, Topic Embedded Systems:
Novuqare zocht een innovatieve productontwikkelaar. Dat moest een partner zijn die gedurende het ontwikkelproces voortdurend kon inspelen op ervaringen die tijdens klinische tests waren opgedaan. Topic Embedded Systems is die ontwikkelpartner en ontzorgt middels gebruik van haar innovatieve oplossingen (o.a. Dyplo) en gecertificeerde kennis van medische-hulpmiddelontwikkeling. Een snelle ontwikkeling van idee tot aan marktintroductie is het resultaat.

Na de pitches stelde prof. dr. Ralf Kindervater van BIOPRO Baden-Württemberg GmbH namens de jury enkele kritische vragen, waarna het Novuqare/Topic-team tot winnaar werd uitgeroepen!

Commentaar van Fiebke Op de Macks, Manager R&D / Business Developer van Novuqare: “Wij zijn kort geleden gestart met de distributie van de MAPLe in Duitsland en kregen al overweldigende reacties vanuit deze markt. Het winnen van deze pitch en de publiciteit die daarmee gepaard gaat, helpt daar zeker bij. Wij kunnen dus in het volste vertrouwen doorgaan met onze productintroductie in Duitsland.”

Over NOVUQARE:
Novuqare ontwikkelt en produceert hoogwaardige medische producten en zet deze zelf of met sterke partners in de markt. Zo heeft Novuqare de MAPLe ontwikkeld voor de diagnose en behandeling van bekkenbodemdisfuncties. Daarnaast ontwikkelt Novuqare sealer-apparatuur voor het steriel verpakken van medische hulpmiddelen.

Over TOPIC Embedded Systems:
Topic Embedded Systems ontwikkelt complete embedded systemen, elektronica en software in opdracht. Zo specialiseert ze zich in meerdere domeinen, waaronder de ontwikkeling van medische systemen.

Innovatieprijs Medica 2016


Novuqare B.V.
Kievitsven 42
5249 JJ Rosmalen
T: +31 (0) 737820110
info@novuqare.com

TOPIC Embedded Systems
Materiaalweg 4
5681 RJ Best
T: +31 (0) 499336979
info@topic.nl

 

Contactformulier Stuur een e-mail

Algemene leveringsvoorwaarden Novuqare Pelvic Health B.V.

Novuqare Hospital Equipment B.V.  algemene Voorwaarden

Novuqare Hospital Equipment B.V. General conditions Sales and Supply

Privacy policy

Werken bij Novuqare


Inloggen