Overzicht MAPLe® trainingen 2022

23/06/2022

Gedurende elk kwartaal bieden wij 4 trainingen aan om het werken met MAPLe makkelijker te maken. Deze duren ongeveer 1.5 uur en worden online gegeven. Het is belangrijk om alle trainingen in de juiste volgorde te volgen omdat we steeds dieper ingaan op de materie. De trainingen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

 1. De basis cursus

Deze workshop is geschikt voor de beginnende MAPLe gebruiker. Of voor de therapeut die graag nog wat herhaling wil over alle opties binnen MAPLe. Wij gaan tijdens deze training nog niet de diepte in met betrekking tot de diagnostische en therapeutische vaardigheden tijdens deze training. Wel kijken we naar de ontwikkelingen met MAPLe, de mogelijkheden binnen de app (functies en instellingen) en geven een korte introductie naar een elektromyografie casus.

2. De EMG training  (ElektroMyoGrafie):

Hier leer je alle ins en outs met betrekking tot het uitlezen van de MAPLe lijn grafiek en de grid. Waarom is dit zo belangrijk? MAPLe is een unipolaire probe en geen bipolaire probe. Dat heeft vele voordelen maar maakt ook dat je de interpretatie van de lijn en de grid anders moet uitlezen dan de bipolaire probes. Tijdens deze training gaan we alle aspecten langs en leer je een expert te worden in het uitlezen van de grafieken. Ook komt tijdens deze avond het gebruik van biofeedback aan bod.

3. De EMS training (ElektroMyoStimulatie):

Weet jij alle fysica achter elektrostimulatie nog? Of pak je meer de instellingen van de presets? Tijdens deze workshop bespreken we de fysica van de elektrostimulatie maar ook de specifieke behandelmogelijkheden met de MAPLe. Welke ringen/platen gebruik je en waarom? Welke faseduur of frequentie gebruik je voor fast twitch, slow twitch, pijn of bijvoorbeeld urge of detrusor inhibitie? Aan het einde van deze workshop ben je in staat deze vragen te behandelen.

4. Klinisch redeneer workshop (Casuïstieke):

Voor deze workshop brengen de deelnemers zelf een casus in. Met de groep gaan we de casus bespreken en een vertaalslag leggen richting de klacht van de patiënt en de vervolgstappen. Tijdens deze cursus wordt een actieve deelname van de cursist verwacht.

Voorwaarde voor deelname workshop klinisch redeneren: Deelname aan training EMG en EMS moeten vooraf zijn volbracht. De casus moet een week voor aanvang zijn ingeleverd bij de docent. Na aanmelding bij deze training ontvang je een document waar in staat waar de casus aan moet voldoen en op welke wijze deze moet worden ingeleverd. 

 

 

 

Contactformulier Stuur een e-mail

Algemene leveringsvoorwaarden Novuqare Pelvic Health B.V.

Novuqare Hospital Equipment B.V.  algemene Voorwaarden

Novuqare Hospital Equipment B.V. General conditions Sales and Supply

Privacy policy

Werken bij Novuqare


Inloggen