Overzicht MAPLe® trainingen 2024

16/11/2023

GRATIS online MAPLe® trainingen - de bekkenbodem in high definition

Ben je bekkenfysiotherapeut of heb je vanuit andere medische achtergrond interesse in de bekkenbodem?

Wij bieden diverse GRATIS onlinetrainingen aan waarin we je vertellen welke rol MAPLe® t kan spelen in de diagnose (EMG), behandeling (ES) en bij het geven van biofeedback.

Interesse? Schrijf je snel in, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

 

Voor 2024 zijn de onderstaande data ingepland.

Alle trainingen beginnen om 19.30uur en duren ongeveer 90 minuten.
We raden aan om altijd de juiste volgorde aan te houden: 1. BASIS, 2. EMG, 3. ES en 4. CASUISTIEK

 

 

Trainingen 2024 :

 

 

 

 

Voor 2024 kun je aanmelden via https://forms.office.com/e/8sYAiC6YZJ

 

Deze trainingen worden verzorgd door Merel Hilgersom, een zeer ervaren bekkenfysiotherapeute.

Zij zal tijdens deze trainingen specifiek ingaan op het benoemde onderwerp en zal alle functies bespreken en eventuele vragen beantwoorden.

Werk je nog niet met MAPLe®? Geen probleem, we geven graag een GRATIS vrijblijvende online DEMO. Je kunt je voor de DEMO en de trainingen opgeven via cs@novuqare.com.

Meer details over de inhoud van de trainingen:

1. De BASIS training: Deze workshop is geschikt voor de beginnende MAPLe® gebruiker, of voor de therapeut die graag nog wat herhaling wil over alle opties binnen MAPLe®. Wij gaan tijdens deze training nog niet de diepte in met betrekking tot de diagnostische en therapeutische vaardigheden tijdens deze training. Wel kijken we naar de ontwikkelingen met MAPLe®, de mogelijkheden binnen de app (functies en instellingen) en geven een korte introductie naar een elektromyografie casus.

2. De EMG training (ElektroMyoGrafie): Hier leer je alle ins en outs met betrekking tot het uitlezen van de MAPLe® lijn grafiek en de grid. Waarom is dit zo belangrijk? MAPLe® is een unipolaire probe en geen bipolaire probe. Dat heeft vele voordelen maar maakt ook dat je de interpretatie van de lijn en de grid anders moet uitlezen dan de bipolaire probes. Tijdens deze training gaan we alle aspecten langs en leer je een expert te worden in het uitlezen van de grafieken. Ook komt tijdens deze avond het gebruik van biofeedback aan bod.

3. De ES training (ElektroStimulatie): Weet jij alle fysica achter elektrostimulatie nog? Of pak je meer de instellingen van de presets? Tijdens deze workshop bespreken we de fysica van de elektrostimulatie maar ook de specifieke behandelmogelijkheden met de MAPLe®. Welke ringen/platen gebruik je en waarom? Welke faseduur of frequentie gebruik je voor fast twitch, slow twitch, pijn of bijvoorbeeld urge of detrusor inhibitie? Aan het einde van deze workshop ben je in staat deze vragen te behandelen.

4. Klinisch redeneer workshop (CASUÏSTIEK): Voor deze workshop brengen de deelnemers zelf een casus in. Met de groep gaan we de casus bespreken en een vertaalslag leggen richting de klacht van de patiënt en de vervolgstappen. Tijdens deze cursus wordt een actieve deelname van de cursist verwacht.

Voorwaarde voor deelname workshop klinisch redeneren: deelname aan training EMG en ES moeten vooraf zijn volbracht. 

Contactformulier Stuur een e-mail

Algemene leveringsvoorwaarden Novuqare Pelvic Health B.V.

Novuqare Hospital Equipment B.V.  algemene Voorwaarden

Novuqare Hospital Equipment B.V. General conditions Sales and Supply

Privacy policy

Werken bij Novuqare


Inloggen