Fysio Velperweg

Bekkenbodemklachten komen vaak voor, maar het is een lastig onderwerp om over te praten. Bekkenproblemen kunnen erg storend zijn in het dagelijks leven. Omdat er weinig over gepraat wordt, weten veel mensen ook niet dat bekkenbodemproblematiek veel voorkomt. Ook wordt vaak gedacht dat het klachten zijn die passen bij een zwangerschap of dat het nou eenmaal hoort bij het ouder worden. Dit is niet per se waar, ook mannen en kinderen kunnen bekkenproblemen ervaren. Vaak zijn deze klachten goed te behandelen door een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Er zijn goede behandelingen om u van uw bekken(bodem)problematiek af te helpen. We begrijpen dat het moeilijk of vervelend kan zijn om deze klachten te bespreken. Graag nodigen wij u uit om in alle vertrouwelijkheid deze klachten bespreekbaar te maken bij onze geregistreerde bekkenfysiotherapeut Klaudie Bosch. Zo ontwikkelen we een passende behandelmethode voor u om u van uw klachten af te helpen.

De symptomen van bekkenbodemproblemen
Het bekken bevindt zich onderin de buik. De onderkant van het bekken noemt men de bekkenbodem. Deze bestaat uit bindweefsel en sterke spieren. De bekkenbodem zorgt dat de organen onderin de buik niet naar buiten vallen (blaas, baarmoeder en het laatste stuk van de darmen). Daarnaast helpen de spieren van de bekkenbodem om urine en ontlasting op te houden. Ook is de bekkenbodem van belang bij het vrijen en bij een bevalling. Als deze spieren niet meer goed werken, kunnen er verschillende klachten of problemen ontstaan.
Veelvoorkomende bekkenbodem klachten zijn:
• Problemen met plassen en ontlasting;
• Het naar beneden zakken van de blaas, baarmoeder en endeldarm;
• Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
• Pijn bij het vrijen;
• Bekkenpijn tijdens de zwangerschap en rond/na de bevalling.

Welke soorten bekkenbodemklachten bestaan er?
• Slappe of beschadigde bekkenbodem
• Te gespannen bekkenbodem
• Verzakking
• Incontinentie/ontlasting klachten
• Seksuele problemen

De behandeling
Onderzoek en behandeling van bekken(bodem)problemen vraagt veel specifieke kennis en ervaring. Het is dan ook zeer raadzaam om behandeling alleen door een erkende geregistreerde bekkenfysiotherapeut te laten doen. Verschillende belangrijke onderdelen van het onderzoek en de behandeling zijn zelfs voorbehouden aan de geregistreerde bekkenfysiotherapeut.

Contactgegevens

Fysio Velperweg
Velperweg 71
6824 HH Arnhem
Nederland
026-4453719
info@fysiovelperweg.nl
Bezoek de website

Algemene leveringsvoorwaarden Novuqare Pelvic Health B.V.

Novuqare Hospital Equipment B.V.  algemene Voorwaarden

Novuqare Hospital Equipment B.V. General conditions Sales and Supply

Privacy policy

Werken bij Novuqare


Inloggen